Hjem

Om oss

Kontakt oss

Teaterbilletter

Fly lavpris

Utflukter London

Proms konserter

 

 

Londons uteliv

Storbyen byr på det meste - også i friluft.Hyde Park

Hyde Park er Londons største park på 145 hektar. Henrik 8. eksproprierte parken fra kirken i 1536, og den ble kongelig jaktmark. På 1600-tallet var det den første kongelige park som åpnet for publikum. Lei en robåt, og dupp omkring på innsjøen Serpentine.Ta av deg skoene og vass i Diana’s Fountain. Eller kryss parken mot Notting Hill, der du finner et annet minnesmerke over prinsessen, Diana’s Memorial Garden & Playground, en storpopulær lekeplass med sjørøverskute og spennende gjemmesteder.

The Garden Cafe

The Garden Café serverer tradisjonelle retter til en rimelig penge. Nyt en konsert i fluktstol ved The Bandstand, eller besøk London Zoo,der 60 millioner kroner nylig er blitt investert i en stor, ny gorilla innhegning. Fra toppen av Primrose Hill kan du på en klar dag se like til South Downs. Du har også utsikt over alle de kjente bygningene ved Themsen. Det var her hundene begynte å bjeffe etter lysningen da dalmatinerne ble stjålet i «101dalmatinere». I Primrose Hill bor de velbeslåtte, og The Village, som de kaller den, er omkranset av kafeer, restauranter og dyre boutiquer. På en varmdag er The Hill full av picnic pledd, frisbeekastere og «beautiful people».

Regent’s Park

Regent’s Park ble skapt av John Nash rundt 1820. Planen var å bygge palasser for aristokratiet der, som man kan forstå av de elegante hvite bygningene langs Outer Circle. Heldigvis tok ikke planen av, og i dag er Regent’sPark en frisk oase. Queen Mary’s RoseGardens er et syn under blomstringen.

Hampstead Heath

På Hampstead Heath føler man seg som om man er langt ute på landet.Bare syv kilometer fra sentrum av London ligger 320 hektar hede med bølgende enger og skoger, der 100 fugle arter hører hjemme. Hampstead Heath inviterer til fottur. Gå for eksempel til Parliament Hill og se drage flyverne.Innta en picnic i skyggen av de ærverdige eikene. Besøk Kenwood House,som ble skjenket nasjonen i 1927,komplett med en kunstsamling med bl.a. Gainsborough, Vermeer og Reynolds. Spis et deilig måltid eller en kake og is ved et avskjermet bord i den idylliske hagen på Brew House.

The South Bank Walk

The South Bank Walk går fra Westminster til Tower Bridge. På den 3,2 k ilometer lange vandringen passerer du en rekke severdigheter, fra London Eye, akvariet og Dali Universe, til Gabriel’sWharf, Tate og Oxo Tower til Towerof London. Stopp på en av de mange elve pubene, som den utmerkede The Anchor, eller innta et måltid i luksuriøse omgivelser med utsikt overelven fra Oxo Tower. Borough Market ved London Bridge er byens eldste matmarked, fra 1100-tallet. Her handler berømte kokker som Jamie Oliver. Kjøp med deg fylte oliven, foie gras,økologisk parmesan, fransk vin og friskfrukt, og ha picnic på plenen ved Southwark Cathedral.